Varmepriserne stiger: Køb træpiller fra Tyskland i stedet for

I TV-avisen i går aftes kom de ind på, hvordan varmepriserne på elvarme her i starten af januar er faldet, mens priserne på fjernvarme er steget. Var der nogle af jer, der så det? Jeg har prøvet at finde en artikel om selvsamme emne, men jeg synes ikke at kunne finde noget, desværre. I forbindelse med denne nyhed har jeg dog tænkt på et alternativ til de mange danskere, der nu skal betale ekstra for deres fjernvare, inklusive mig selv, og jeg har fundet frem til, at det bedst kan betale sig at købe træpiller fra Tyskland.

Hvorfor så det, kan man spørge sig selv, og det vil jeg hellere end gerne forklare jer, så læs endelig med.

Derfor skal du købe træpiller fra Tyskland

Træpiller har en lang historie som værende et af de bedste og mest energirigtige biobrændsler til de danske hjem. Derfor har jeg altid ment, at træpiller var et glimrende alternativ til både el- og fjernvarmen, og det står jeg fast ved. Jeg har dog aldrig vidst, at man kunne købe dem til tyske priser ved den dansk-tyske grænse, men det har jeg nu fundet ud af, og det viser sig rent faktisk, at man på årsbasis kan spare rigtig mange penge ved at købe sine træpiller fra Tyskland.

Træpillerne fra Tyskland kan sælges billigt til danskerne pga. den meget lave tyske moms. Den tyske moms er kun på 7 %, og sammenlignet med den danske moms på 25 %, er det allerede der en ret stor besparelse. Et andet aspekt er, at det er meget billigere at fremstille træpiller i Tyskland, og det gør naturligvis, at de kan sælges billigere, end de kan i Danmark, hvor vi efterhånden har afgifter på stort set alt.

Træpiller fra Tyskland_1

Sådan køber du billige træpiller fra Tyskland

For at drage nytte af de fordelagtige priser på træpiller fra Tyskland skal man handle på en bestemt måde. De tyske træpiller kan udelukkende bestilles via dette link, og det foregår således, at man bestiller træpillerne fra Tyskland, hvorefter man selv kører til forhandlerens butik ved grænsen, hvor man så henter de bestilte træpiller. Har man ikke selv mulighed for at hente træpillerne i Tyskland, kan man bestille en fragtmand og få ham til at hente og bringe træpillerne. Dette koster lidt ekstra, men det er ikke den helt store udgift, der er forbundet med dette.

Derfor kan den tyske forhandler ikke levere træpillerne til din adresse

Det ville være super nemt, hvis træpilleforhandleren kunne levere træpillerne ved din adresse, men dette må forhandleren ikke, da der udelukkende er tale om grænsehandel, og så må forhandleren ikke ”bringe ud” så at sige. Derfor er man altså nødt til enten selv at hente dem eller betale en fragtmand, men man kan jo passende slå afhentningen af træpillerne fra Tyskland sammen med en tur til grænseshopperne, hvor man kan handle stort ind.

Er man en helt almindelig familie på 3-4 familiemedlemmer, går der alligevel et pænt stykke tid, før det nykøbte læs træpiller fra Tyskland er brugt op, og det er dermed ikke særligt ofte, man er nødsaget til at køre til Tyskland for at hente træpillerne, men som jeg også har beskrevet her i indlægget, så kan det altså godt betale sig. Det er besværet værd! Især hvis man bor tæt på grænsen, som fx i Sønderjylland.

Hvad synes I om denne her slags indlæg? Vil I gerne have flere af dem, eller synes I, at der er for meget at læse? Jeg vil rigtig gerne høre ris og ros fra jer, så kom endelig med det.

One Comments

  • Maria

    14. februar 2013

    Jeg vil gerne starte med at sige tusinde tak for den grundige beskrivelse af formålet med træpiller samt hvor de kan købes henne. Jeg har naturligvis hørt om træpiller før, og jeg har da også tidligere overvejet at begynde at fyre med dem frem for at bruge elvarmen, men hvad jeg aldrig har vidst er, at man kan købe billige træpiller fra Tyskland, hvilket nok er det vigtigste, jeg tager med mig herfra. Det vil jeg helt sikkert huske!

    Mvh. Maria

Comments are closed.