Sunde fødevarer er altid til diskussion

February 12, 2013 | By Karina | Filed in: Sundhed.

Der er emner, som vi aldrig kan blive enige med alle om. Ja, der er sikkert ikke noget overhovedet, man kan blive enige med alle om. Men noget der ofte slår mig er uenigheden om, hvad sund kost er. Er det masser af grønt? Er det masser af kød? Er det lidt af det hele? Er sukker farligt? Osv. Osv.

Jeg mener, at man bør holde sig til det man kan mærke er godt i sin egen krop. Man kunne starte med at mærke efter i sin egen krop, når man har spist f.eks. Bliver man træt? Bliver man oppustet? Har man taget på i løbet af det sidste år f.eks.?

Dette er gode indikatorer for, om man spiser en god og sund kost. Kosten skal nemlig give dig energi, overskud, en sund fordøjelse og en krop i balance både mht. hormoner og vægt.

Min krop fungerer bedst på grøntsager og kød og sunde fedtstoffer, som man finder i nødder, avocado og olier. Det er bare det, jeg har fundet ud af hen over årene.

grøntsager

Hvad er jeres oplevelser? Når jeg spiser pizza (puha det er længe siden), så får jeg straks luft i maven, og føler mig træt og uoplagt. Og det sker nærmest med det samme. Det er ret fascinerende, hvad vores krop fortæller os, hvis vi gider at lytte efter vel og mærke.

 


Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *