Kampen for at styrke ens immunforsvar

December 13, 2012 | By Karina | Filed in: Uncategorized.

Med det fokus, som medierne igennem de seneste år har haft på sundhed, er der intet at sige til, at den danske befolkning har kastet sig over alt, hvad der hedder økologi og helseprodukter i troen på, at det kan (og forhåbentlig vil) styrke ens immunforsvar.

Noget af det er dog væsentligt mere fornuftigt end andet, for selvom de fleste vel kan se fidusen i, at fiskepiller kan være gode for helbredet, er det svært at sætte sig ind i, hvordan økologiske grøntsager skal bidrage til at styrke ens immunforsvar.

Jovist, de er vel ”sundere”, fordi de ikke er sprøjtede, men er det først fremmest af hensyn til helbredet, eller er det miljøet, det gavner?

Ligeledes har aviser og ugeblade skrevet side op og side ned om alskens tricks til et styrket helbred. For eksempel skulle et halvt glas rødvin om dagen både styrke ens immunforsvar og endda forlænge levetiden med 5 år, selvom det i undertegnedes ører nærmere lyder til at være tangerende til alkoholisme, hvilket jo bestemt ikke er sundt.

Derudover skulle også mørk chokolade være medvirkende til at styrke ens immunforsvar, selvom chokolade og andre søde sager typisk anses for værende usunde.

Efterhånden er det dog næsten ikke længere til at finde rundt i, hvad der er sundt, og hvad der er usundt, ligesom det i dag nærmest heller ikke kan lade sig gøre at indtage fødevarer uden at skulle være bange for, at det på sigt kan føre til kræft.

De fleste er jo enige om, at det er godt at styrke ens immunforsvar, og mange vil derfor også gerne give det et forsøg, men med alle de gode råd, der flyver igennem luften, kan det være mere end almindeligt svært at finde ud af, hvad der reelt styrker ens immunforsvar, og hvad der bare er øregas eller værre endnu – en smart salgsfinesse.


Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *