Reality-TV giver silikonebryster et dårligt ry

”Singleliv”

I dag kan det nærmest ikke lade sig gøre at tænde for sit fjernsyn uden at skulle zappe forbi mindst 3 reality-programmer, som handler om alt fra campingture til unge singlers kærlighedskvaler. Ét af mine personlige favoritprogrammer har sidstnævnte som hovedtema – nemlig det fantastisk underholdende ”Singleliv”.

Singleliv” følger en række ”unge” singler i deres desperate forsøg på at finde kærligheden og giver desuden et indblik i de enkeltes hverdag. Man behøver derfor ikke at se mere end ét afsnit for at føle sig helt sikker på, at programmets deltagere alle er usædvanligt overfladiske, selvoptagne og – ja, lad os dog sige det, som det er – ubegavede.

”Hende fra ”Singleliv” fik lavet silikonebryster, fordi…”

Det er jo sådan set også fint, så længe alle seerne er klar over, at der er tale om et underholdningsprogram, og at der derfor er castet nogle lidt… specielle typer. Jeg mener dog, at det bliver problematisk, når disse typer bliver opfattet som normen.

SilikonebrysterFor eksempel har hele to af de kvindelige deltagere i Singleliv ladet sig udstyre med silikonebryster for åben skærm. Den ene – Anja – står stolt frem på skærmen og erklærer, at hun har valgt at få silikonebryster, fordi hun savner bekræftelse. Det kan vi vist hurtigt blive enige om ikke ligefrem er et sundt signal at sende til unge piger…

Den anden – Putte på 27 år – er overbevist om, at hendes selvtillid vil vokse, hvis hun får silikonebryster. Dertil kommer, at hun (selvfølgelig) regner med, at det vil tiltrække mere interesse fra det modsatte køn. Disse to eksempler på kvinder, der får lavet silikonebryster udelukkende af overfladiske årsager, synes jeg, giver silikonebryster et dårligt ry.

Der er mange andre grunde til, at nogle vælger at få lavet silikonebryster. Blandt andet kan det skyldes brystkræft, som kan have kostet enten det ene bryst eller begge, eller det kan skyldes, at man ganske enkelt ikke har fået bryster fra naturens hånd og derfor må ty til silikonebryster for at opnå en kvindelig figur. Uanset hvad er silikonebryster mere og andet end et trick til at få mere opmærksomhed fra det modsatte køn!