Nye tænder efter uheld

January 8, 2013 | By Karina | Filed in: Tandbehandling.

Tandimplantater er ikke noget jeg vidste noget om tidligere, men her for nylig mistede en kollega en tand ved et uheld, og det betød, at hun skulle have sat en helt ny tand i, og det er her man så kommer et tandimplantat i først. Tandimplantater fungerer nemlig som tandrødder, og bliver sat direkte ned i kæbebenet, og det er heldigvis ikke noget problem for kroppen at gro sammen med et tandimplantat. Det hænger sammen med, at tandimplantater er lavet af titanium, som er noget vores krop ikke anser for farligt eller fremmed. Oven på tandimplantatet sætter man så en tand – det kunne være en porcelænstand.

Hvad hvis man taber flere tænder?

Min kollega skulle kun have sat en ny tand i, men der er jo nogle som af den ene eller anden årsag taber flere tænder (sygdom i tænderne eller et større uheld), og så tænkte jeg jo: hvad gør de? Men det skulle efter sigende ikke være noget problem, for man kan sagtens få skiftet alle tandrødderne og tænderne ud med tandimplantater og nye tænder. Det er selvfølgelig vigtigt, at man går til steder, der ved lige nøjagtigt, hvad det drejer sig om. Lige med tænderne er de fleste ret sårbare – og det er jo vigtigt, at både følelsen og funktionaliteten er i orden, når man får sat tandimplantater og nye tænder ind i  munden. Udseende mæssigt kan man SLET ikke se forskel – det kan jeg da bevidne, men jeg kan selvfølgelig ikke vide, hvordan det føles at have fået sat en ny tand i. men min kollega siger, at det slet ikke er til at mærke, så mon ikke det er sådan det er .

Hun har i hvert fald været glad for den behandling, hun har fået på sin tandklinik, og det er et punkt, som er meget vigtigt for mig.


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *