Implantater kan give gode resultater

October 22, 2012 | By Karina | Filed in: Tandbehandling.

Da min søn var 17 år gammel fik han slået en fortand ud i forbindelse med, at han dyrkede sport. Både os som forældre og ham selv var ulykkelige, for hvad skulle han nu gøre? En fortand betyder jo om noget en hel del for et pænt og charmerende smil. Vi fandt dog hurtigt ud af, at der ville være flere løsninger tilgængelige, især når vores søn blev 18 år gammel. Jeg indså hurtigt, at den bedste løsning nok ville være indenfor genren ‘implantater’.

Min søns tanker om implantater var ikke særlig optimistiske inden indgrebet skulle foretages, for han var helt naturligt nervøs for smerte og resultatet generelt. Personligt vidste jeg ikke meget om implantater, men vi fik masser af god vejledning fra tandlægen under de indledende undersøgelser, både angående protese, lokalbedøvelse og hvad der ellers opstod undervejs af spørgsmål. Selve tandbehandlingen foregik under lokalbedøvelse, og derefter skulle implantatet have lov til at sætte sig ordentligt fast i kæben. Et halvt år efter fik min søn så sat en protese fast i sit implantat, og i dag kan man stort set ikke se forskel, medmindre man går helt tæt på.

Denne lille historie har overbevist mig selv om, at implantater er oplagte at ty til, hvis uheldet er ude. De kan tilbydes til mennesker fra 18 og opefter, så man skal ikke holde sig tilbage, hvis man vil have sit smil tilbage.


Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *