Hvad kan en låsesmed hjælpe med?

June 22, 2014 | By Karina | Filed in: Låsesmed.

laasesmed_oplukning_omkodning

En låsesmeds mange anvendelsesmuligheder

Mange danskere går i dag rundt uden at vide, hvad en låsesmed rent faktisk kan hjælpe med. Og det er super ærgerligt, da låsesmede er specialiseret i et fag, som alle danskere flere gange i livet får brug for. Jeg vil derfor fortælle tre korte og konkrete historier, som tager udgangspunkt i egen og bekendtes brug af en låsesmed. Det skal dog lige nævnes, at en låsesmed kan hjælpe med meget mere end de tre ting, som jeg vil fortælle om.

Da jeg var ved at komme for sent til eksamen

Det er efterhånden et par år siden, at jeg sidst var til en eksamen. Men jeg husker meget tydeligt min aller sidste eksamen, som jeg var MEGET tæt på at komme for sent til. Jeg skulle op og forsvare min bachelor, og hvis jeg ikke mødte op, eller hvis jeg dumpede, så kunne jeg først komme op et par måneder efter, hvilket ikke passede særlig godt med en ferie til Afrika, som jeg havde bestilt lang tid forinden.

Da jeg om morgenen var kommet af sted, fandt jeg ud af, at jeg havde glemt nogle meget vigtige noter, som jeg ikke kunne undvære. Jeg skyndte mig derfor tilbage til min lejlighed, hvor jeg boede alene. Lige da jeg skulle til at fiske nøglerne op ad min taske, fandt jeg ud af, at de ikke var der. Jeg blev helt panisk, og i samme øjeblik kom en beboer i opgangen, som hjalp mig med at få ringet efter en låsesmed, der så kunne lukke mig ind. Jeg nåede min eksamen, og gik derfra med et flot 13-tal, som det hed. Tak til låsesmeden herfra!

Undervurder aldrig risikoen for indbrud

Rigtig mange danskere begår den fejl, at de undervurderer risikoen for indbrud i deres eget hjem. Det sker jo altid kun for alle andre og ikke en selv, vel? Men det er blandt andet denne indstilling, der er årsagen til, at vi i Danmark ligger nr. 2 på listen over de lande i Europa, hvor der bliver begået flest indbrud. Min kære mor gjorde samme fejl, da hun købte hus i Gentofte. Hun fik ikke skiftet låsen ud, sat låse på de mange vinduer eller sat alarm op. Der gik lige nøjagtig en måned efter, at hun havde flyttet ind, og så var der blevet begået indbrud. Efterfølgende fik hun fat i en låsesmed, som hjalp hende med at indbrudssikre sit hjem. Siden da, har der været forsøgt indbrud et par gange, men hver gang har hendes investering i indbrudssikring vist sig at være rigtig god.

Virksomheder og butikker skal også indbrudssikres

Det er ikke kun i private hjem, at man skal være fornuftig nok til at investere i indbrudssikring. Det gælder i høj grad også ude i virksomhederne og især i butikkerne, hvor der som regel ligger værdier for mange hundredetusinde kroner. Og det er jo det rene guldgruppe for et par indbrudstyve. For 15 år siden investerede min onkel i egen butik. Der var tale om en ganske normal herretøjsforretning, som solgte helt almindeligt tøj og ikke designtøj. Alligevel fandt et par indbrudstyve det ganske attraktivt at begå indbrud. Han slap dog heldigvis med skrækken, da tyvene blev taget på fersk gerning, men det kunne have endt gruelig galt.

Det er dog ikke alle låsesmede, der kan hjælpe butikker og virksomheder med indbrudssikring beregnet til det formål. Men der findes skam låsesmede derude, som også har specialiseret sig i dette område, og har stor ekspertise i indbrudssikring af virksomheder og forretninger.

En låsesmed kan alt

En låsesmed kan altså hjælpe alle og enhver, og kan hjælpe med rigtige mange ting. Gør dig selv den tjeneste, og gør brug af sådan en, når behovet er der!


Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *