Hvad er forskellen på sikkerhedssko og sikkerhedstræsko?

Jeg har længe gået og undret mig over noget, som jeg godt kunne tænke mig at høre jer om. Sagen er den, at jeg er lidt i tvivl om, hvad forskellen er på sikkerhedssko og sikkerhedstræsko? For hvis man har brug for sikkerhed i sine sko, ville man så ikke vælge almindelige sikkerhedssko? I hvilken situation ville man vælge sikkerhedstræsko?

Jeg har tidligere arbejdet på en arbejdsplads, hvor det var påkrævet, at jeg bar sikkerhedssko, når jeg var på arbejdspladsen, men det var ikke, fordi jeg selv var direkte udsat for at få noget ned over mine fødder. Det var mere af sikkerhedsmæssige årsager, fordi de andre der arbejdede på byggepladsen skulle have dem på. I det tilfælde tror jeg faktisk godt, at jeg i virkeligheden bare kunne nøjes med sikkerhedstræsko, da man hurtigt og nemt kan stille fødderne ned i dem frem for almindelige sikkerhedssko, så de gange jeg i så fald skulle fra kontoret og ned i nærheden af byggepladsen, så kunne jeg bare lige stikke fødderne ned i mine sikkerhedstræsko, men jeg ved faktisk ikke engang, om man overhovedet kunne få sikkerhedstræsko dengang, eller om man kun kunne købe almindelige sikkerhedssko. Er der nogle af jer, der ved det?

sikkerhedstræsko

Jeg kan ikke helt præcist huske årstallet for, hvornår det var, men det er i hvert fald ved at være mange år siden efterhånden, så måske fandtes sikkerhedstræsko ikke dengang, for jeg havde i hvert fald aldrig hørt om dem.

Er der muligvis nogle af jer, der kan hjælpe mig med at få dette afklaret? Det ligger nemlig og lurer i mit hoved, og det kunne være rart at få det afklaret.