Gæld og gældsanering – Bliv rådgivet

Alt for mange danskere oparbejder beklageligvis en håbløs gæld. Dette sker ofte i forbindelse med tvangsauktioner, skilsmisse eller virksomheder, som har måttet lukke. I andre tilfælde sætter mennesker sig i gæld på grund af sygdom, ludomani, eller overforbrug. Sidstnævnte er en tendens der har bidt sig fast siden det økonomiske opsving vi så midt i 00’erne.

Hvad end årsagen til gælden er overforbrug eller noget helt andet, så har man brug for rådgivning med henblik på, hvordan man på bedst måde agerer i den givne situation, og hvordan man kommer af med gælden ved fx gældsanering.

Alt for ofte skubber folk blot deres problemer med en stor gæld foran sig, når de tager overarbejde eller, værre, låner flere penge til at betale den gæld, som de allerede har oparbejdet. Er du så dybt forgældet, at du ikke kan se vejen ud, er det anbefalelsesværdigt at søge gældsrådgivning med det samme.

Leder du efter en advokat til at rådgive dig omkring din gæld, bør du gå efter en specialist i gældssaneringer og gældsrådgivning, da han/hun hurtigt kan give dig et overblik over din gæld, og de muligheder du har, når du gerne vil gælden til livs. I nogle tilfælde, kan du søge om gældsanering.

Praktisk om gæld og gældsanering

Du kan søge om gældsanering via skifteretten eller Sø- og Handelsretten, dog skal du være opmærksom på, at der er meget skrappe betingelser for at kunne få gældsanering, herunder grundlaget for og tidspunktet hvorpå gælden er opstået.

I tilfælde hvor du ikke opfylder betingelserne for gældsanering, er der for det meste stadig muligt at få styr på gælden. Her kommer gældsrådgivning ind i billedet.

Hvis du ikke opfylder betingelserne for at få gældsanering, kan en rådgiver hjælpe dig med at søge en ordning dine kreditorer. Det kan fx være i form af akkordordning eller en moratorieordning. På måde vil du kunne nedbringe og til sidst helet komme af med din gæld.

En gældsrådgiver vil kunne gå ind og overtage kontakten til dine kreditorer, og det kan være en letteste, at få en anden til at tage sig af netop dette. Det er en god måde at undgå, at dine kreditorer presser dig til at træffe beslutninger, som påvirker din rådgivers plan for afvikling af din gæld på en uhensigtsmæssig måde.

Af en advokat med speciale i gældsrådgivning, vil du også kunne blive rådgivet om, hvad der kommer til at ske med din sag i fogedretten og RKI.