Et kursus i konflikthåndtering løser problemerne!

Føler du ikke, at der er en god stemning imellem din kollega, som du deler kontor med? Er der generelt bare et dårligt sammenhold på arbejdspladsen? Skyldes det en dårlig kommunikation? Så læs med her!

Det er blevet et meget alment på arbejdspladser at der en dårlig kommunikation, da der hele tiden er pres på. Når der er meget stress på en arbejdsplads, kan det være svært at få tid til at sætte alle medarbejderne ind i det nye processer. På den måde sidder hver medarbejder med deres opgaver og derfor er der ofte heller ikke plads til et godt sammenhold. For medarbejderne får nemlig ikke mulighed for at tale sammen.
Det er efterhånden gået hen og blevet et stort problem, da man netop ikke føler sig tilpas på sin arbejdsplads. Det kan være svært at få det hyggeligt på sit arbejde, hvis man konstant sidder med et pres på sine skuldre. Man koncentrerer sig derfor udelukkende om at nå opgaverne, da man altid gerne vil behage chefen. Mange bryder sig ligeledes heller ikke om at fortælle lederen, hvis man finder det hårdt eller stressende, da man altid vil virke som den bedste medarbejdere. Det kan ligeledes give fatale problemer, da mange arbejdspladser bliver ramt af stress. Det kan påvirke medarbejderne mere end man aner, da man også tager det med sig hjem. Hverdagene bliver derfor sværere at komme igennem – også bare hvis det gælder om at hente børn eller lave aftensmaden. Overskuddet er pludseligt forsvundet og man vil allerhelst bare blive hjemme under dynen. Dette går også udover selve virksomheden. For det sænker for det første arbejdstempoet, da der pludselig mangler nogle hænder, som man havde før. Derudover koster det også virksomheden mange penge, da den stressramte medarbejder stadig skal modtage sin løn. Det er derfor vigtigt at man altid som leder tænker på medarbejdernes status.

En masse givne arbejdsopgaver fra lederen er ikke det eneste, som kan medvirke til stress. Det kan et dårligt sammenhold også! Mange har været udsat for det at dele kontor med en kollega, som man bare slet ikke kan sammen med. Det kan være svært at beklage sig om sådan noget, da der ofte ikke er noget at gøre ved det. For man sidder ofte i afdelinger, hvor arbejdsområderne matcher hinanden. Dette skyldes at der netop skal foregå en kommunikation, så det hele spiller i virksomheden. Men hvad nu hvis man virkelig ikke kan tale eller enes med kollegaen? Så vil man jo aldrig kunne kommunikere med hinanden? Dette er virkelig et stort problem og det skal lederen ligeledes holde øje med. For dette kan også medvirke til stress, da den ene kollega ikke føler sig tilpas. Man vil derfor prøve at holde sig væk og her vil arbejdsopgaverne blive udført langsommere.

Derudover findes der mange forskellige personligheder, som også øger risikoen for konflikter. Det kan nemlig være svært at enes, hvis der findes mange persontyper på en arbejdsplads. Og det gør der! For vi alle er forskellige og derfor kan kommunikationen også blive forringet på denne måde. Det kan være svært at undgå konflikter og det er derfor kompliceret for en leder at løse disse problemer. Det kan derfor varmt anbefales at tage et kursus i konflikthåndtering, så dine medarbejdere lære at håndtere det fremover. Selve tonen, sammenholdet og kommunikationen vil hurtigt blive ændret og det hele vil nu være en del nemmere at få løst konflikterne, hvis de overhovedet dukker op efter et kursus i konflikthåndtering! Når man først har taget et kursus i konflikthåndtering har man nu en del værktøjer og viden, som er benyttelsesværdige både på arbejdet, men også andre steder. Det er derfor virkelig en god idé at overveje dette, da man ligeledes lærer hinanden bedre at kende på godt og ondt!

Så hvis du er træt af at der er en dårlig kommunikation eller stemning mellem dig og din medarbejder eller at der opstår mange diskussioner på arbejdspladsen, er det bare at melde jer til et kursus i konflikthåndtering, da det vil gavne jer i fremtiden!