Det er nu man skal til og låne til et nyt tag på huset

 

Spørger man en bankrådgiver, er det et godt tidspunkt at låne til et nyt tag.

Renterne er stadig meget lave, og boligmarkedet har næsten kommet sig helt over det store dyk det tog i finanskrisen. Friværdien er altså tilbage, men låneomkostningerne er lave, og så skal man smede mens man kan. Man ved aldrig, hvornår tingene ændrer sig igen, og det er ikke just en lille ting at få lagt nyt tag på huset.

Det kræver selvfølgelig, at man har sagerne i orden. Man skal have friværdien. Man skal have en indkomst, og overskud i budgettet. Man skal have en stabil livs-situation. Men er alt det på plads, står bankerne faktisk igen i kø for at låne penge ud til dyre projekter, såsom netop det at få nyt tag.

Et nyt tag bidrager jo også gevaldigt til både værdien af huset, samt dets salgsbarhed. Derfor er det fra bankernes synspunkt et rigtig godt sted for deres låntagere at investere. Bankernes sikkerhed stiger samtidigt med værdigstigningen af huset.

Faktisk, hvis man holder møde i dag med en bank, kan man næsten ikke undgå at de lige spørger ind til om man er glad for huset. Om man synes, at det er tid til en lille forbedring. Om man måske lige har brug for en lille hånd i overgangsfasen. Ja, de er skam ret ivrige.

Dette kan man heldigvis bruge imod dem. I dag er det igen et låners marked, og der er mange banker, man kan låne fra. Det betyder, at hvis man f.eks. gerne vil have nyt tag på huset, og skal bruge et større lån, kan man spille bankerne ud mod hinanden ved at shoppe rundt efter det bedste tilbud. Er man lidt fræk, klasker man konkurrentens skriftlige tilbud på bordet i bank nummer to, og ber dem om at gi’ et bedre tilbud. Det er jo trods alt en forhandling.

Man skal ikke have det dårligt med det, heller. De er vant til det, og gør det samme ved forbrugerne. Blot i foråret prøvede Danske Bank at skille sig af med deres dårligste kunder ved at hæve deres gebyrer gevaldigt. Dette på trods af milliardoverskud.

Og har man brug for et nyt tag, så har man brug for et nyt tag.

Derfor er det skribentens klare overbevisning, at det er nu man skal slå til. Har du længe drømt om at få nyt tag på huset, men ikke haft råd og ikke kunnet få lov at låne pengene, er det et rigtig godt tidspunkt at prøve igen på.

Og tro mig. Din bankrådgiver vil være den der takker dig. Faktisk vil han grine hele vejen til banken. Nå nej, der er han jo allerede. Men i det mindste får du da endelig et nyt tag.